I just found out that Im beautiful

Tanken är att jag ska skapa 4 tavlor inom 3 olika teman till mitt Generation7 event. Jag har precis blivit klar med den fjärde tavlan i mitt första tema – Självbilden, på den individuella nivån.  Jag känner mig nöjd med vad jag har förmedlat i mina 4 olika tavlor och jag hoppas att mitt budskap träder fram. Jag vill gärna dela med mig av alla tankar för varje verk men det kommer längre fram, närmare eventet den 8 september. Jag har integrerat vad människor delat med sig till mig i online-världen när det kommer till diskussioner kring Självbild, hur man betraktar sig själv och samhällets påverkan på ungas tolkning av sina egna självbilder.

Det finns säker ni därute som undrar varför jag just skapar ett event kring självbild och unga människor. Jag har länge haft intresse för psykologi och målgruppen unga eftersom det är en intressant period att analysera människor på. Jag har tidigare skrivit uppsatser på högskolan om ungas självbild (och hur den tolkas av dem själva i både offline- och online världen eftersom vi socialiserar oss otroligt mycket inom cybervärlden idag än vad vi gjorde för några år sedan).

Jag har länge haft en tanke att skapa en annorlunda konstutställning på temat ungas självbild, i en miljö där vanliga människor passerar.  Jag visste inte riktigt hur det skulle gå till men när Microsoft kontaktade mig såg jag det som ett samarbete som kunde få mig att förverkliga min dröm.  Jag vill med min konst inspirera och få andra att reflektera över sin egen självbild, sina drömmar och mål och kanske börja se sig själv och världen på ett annorlunda sett.  Samtidigt vill jag inspirera unga människor att uttrycka sig kreativt med hjälp av sin PC, precis som jag gör. Jag får frågor många gånger där man undrar hur jag går tillväga och jag har själv befunnit mig i den situationen där jag visste om att jag hade passion för att rita, men jag hade ingen aning om hur jag skulle gå tillväga för att utveckla min konst. Sedan så behöver vi alla bekräftelse av något slag, där vi blir uppmuntrade och accepterade för det vi gör. Jag blev inspirerad till att ta steget att våga testa mig fram i konsten genom motivation av andra. Jag vet hur mycket det betydde för mig och jag vill därför kunna ge den vägledningen till andra.

Tavla 4 i temat Självbild på individuell nivå

Hon har precis kommit underfund med att hon är vacker som hon är. Hon har accepterat sig själv och funnit frid. Hon har äntligen låtit fjärilarna träda fram runt glödlampan som väckts till liv. Symbolen, den talande tystnadens språk. Fjärilen symboliserar ett starkt tecken på en ny början, på ett högre plan. Hon träder ur sin kukong, preis som fjärilen, vilket betyder att hon kommit ut med en ny skönhet och en ny medvetenhet, i en period av pånyttfödelse och transformation. Hon lägger sitt gamla ansikte åt sidan och låter fjärilarna vägleda henne i hennes nya riktning – hon har precis kommit underfund med att hon är vacker, som hon är och hon väljer att låta det styra hennes framtida val i livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s